bellen
Meer dan een uurwerk

Horloges

Horloges zijn meer dan slechts een uurwerk. Het is een prachtig sieraad met een emotionele waarde dat vaak jaren, zo niet generaties lang in de familie blijft. Wilt u uw waardevolle moderne of antieke horloges verkopen of bent u gewoonweg benieuwd naar hun waarde? Dan kunt u terecht bij Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel. Wij zijn ruim 40 jaar gespecialiseerd in het betrouwbaar taxeren en inkopen van uw waardevolle bezittingen. Onze deskundige taxateurs kijken kosteloos en vrijblijvend naar uw horloge en bieden u een eerlijke prijs. Wij betalen u meteen contant of per bank uit.

Inkoop alle soorten horloges

Als uw horloge al jaren in de kast of kluis ligt, is het zonde om het daar nog langer te laten liggen. Wij kopen uw horloge dan ook graag in. Feddema is geïnteresseerd in zowel moderne merkhorloges als antieke gouden en zilveren (zak)horloges. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan merken als Rolex, Omega, Breitling, IWC, Cartier en Patek Philippe. Wij zijn daarnaast altijd blij als we mooie retro en vintage (zak)horloges in handen kunnen krijgen. Wij hebben belangstelling voor zowel dames- als herenhorloges. Ook wanneer uw horloges onverhoopt door de jaren heen beschadigd zijn geraakt, kunt u ze door ons laten taxeren. De verzamelwaarde kan namelijk nog steeds hoog zijn.

De waarde van mijn horloge

Voor een vrijblijvende taxatie nemen onze ervaren medewerkers u mee naar onze taxatieruimte. Hier wordt nauwkeurig en zorgvuldig de waarde van uw bezittingen bepaald. De waarde van uw horloge is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de marktwaarde, de staat, het merk en het materiaal. Voor moderne en antieke merkhorloges ligt de waarde ook hoger wanneer u de originele certificaten en doosjes nog in uw bezit heeft. Dit zijn bijvoorbeeld COSC-certificaten die de hoge kwaliteit van het uurwerk garanderen.

Wat is mijn horloge waard?
Horloges
  • Een eerlijk bod gebaseerd op de actuele prijs
  • Zaken doen in een veilige omgeving
  • Vakkundige medewerkers met 40 jaar ervaring
Contact

Overweegt u uw (zak)horloge(s) te verkopen? Bij Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel bent u aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring en persoonlijke benadering kunt u in een vertrouwde omgeving uw horloges laten inkopen. U kunt ook bij ons terecht met uw andere waardevolle bezittingen, zoals postzegelsmuntengoud en zilver. Heeft u nog vragen of wilt u een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Wij helpen u verder
Online Gouden Horloge Taxeren

Veelgestelde vragen over horlogeverkoop en -taxatie

Antieke horloges verkopen?

Het kopen en verkopen van horloges kan bij de de meest ervaren experts van Nederland: Feddema. Bij Feddema hebben we meer dan 40 jaar expertise op alle gebieden van antiek en vintage. Zo is het ook mogelijk om uw antieke of vintage horloges te laten taxeren. Daarnaast (ver-)kopen we ook moderne merkhorloges in hogere klassen zoals Breitling, Omega en Rolex. Heeft u dus interesse in het kopen, taxeren of het verkopen van een horloge, kom dan langs bij ons in de winkel in Drachten.

Wanneer is een horloge modern, vintage of antiek?

Onder de verzamelaars kennen we een aantal tijdsklassen voor horloges. Moderne, vintage en antieke horloges. Alle horloges beginnen hun leven als moderne horloges. Deze naam wordt vervangen door de term ‘vintage’ wanneer deze horloges een leeftijd van 20 hebben behaald. We spreken van antieke horloges wanneer horloges ouder zijn dan 100 jaar.

Horloges als (zakelijke) belegging

Waar waarde is, zijn verzamelaars. Waar verzamelaars zijn, is een kans op investeren. Horloges zijn voor een selecte groep mensen een ware belegging geworden. Voor goede reden! Veel horloges, vooral horloges in het hogere prijsklassement, behouden hun waarde en worden in veel gevallen na verloop van tijd, veel meer geld waard. Hierdoor zijn een aantal horloges een hele goede investering. Een goed voorbeeld hiervan is de waarde van de Rolex Daytona. Dit type was tijdens de release in de jaren zeventig geen populair horloge, met een verkoopwaarde destijds van enkele duizenden gulden. Inmiddels, zo’n vijftig jaar later, zijn varianten van dit horloge bijna twee miljoen euro waard.

Welke horloges stijgen in waarde?

Er zijn veel horloges die stijgen in waarde. Dit komt door de samenstelling van verschillende factoren. De waarde van een moderne, vintage en antieke horloge is afhankelijk van de leeftijd van het uurwerk, het materiaal, de conditie waarin deze verkeerd, kenmerken, de producent en de historie van het uurwerk. Waar factoren zoals de leeftijd, de conditie en de historie van het horloge voor zich spreken, zijn de overige drie factoren belangrijk om uit te diepen.

Te beginnen met kenmerken. Kenmerken, voornamelijk graveringen zijn in tegenstelling tot wat er wordt verkondigd, juist funest voor de waarde van het uurwerk. Graveringen, met uitzondering van graveringen van of voor beroemdheden uit het verleden, zijn diepgaande kervingen die het egale materiaal vernielen waardoor de waarde daalt.

Dan hebben we het materiaal. Uiteraard is het zo dat oudere horloges vaak werden gemaakt van edelmetalen. De waarde van deze metalen is sinds het produceren van het horloge alleen maar gestegen. Echter, naast de waarde van het materiaal van het omhulsel, spreken we bij horloges ook van een jewel count. Een jewel count, ofwel juwelen telling, draait niet om de hoeveelheid edelstenen er aan de buitenkant van het horloge te vinden zijn, maar juist om wat er in het horloge gebeurt. Antieke en vintage horloges gebruikten in het verleden namelijk edelstenen als functionele onderdelen. De edelstenen werden gebruikt als lagers in horloges omdat ze niet slijten. Vaak was de gebruikte edelsteen robijn. Deze methodiek wordt nog steeds toegepast bij high-end horloges. Wanneer een horloge gebruik maakt van 17 edelstenen, dan spreken we van een fully jeweled horloge, zeer waardevol dus.

Dan zijn er nog de producenten. We kennen allemaal Rolex, Breitling en TAG Heuer. Deze merken staan bekend als de high-end producenten van moderne horloges. Toch staan deze merken niet in de top 10 merken met het duurste uurwerk. Deze lijst is logischerwijs bekleed met voornamelijk Zwitserse merken. De prijzen voor deze horloges rijken van een ‘bescheiden’ €800.000 voor het duurste horloge van Audemars Piguet tot een inzending van Patek Philippe. Het duurste horloge ooit verkocht: The Commemorative Collection Grandmaster Chime ging voor maar liefst €29 miljoen onder de hamer.

Horloges verkopen zonder papieren

Bij Feddema is het zeker mogelijk om je horloge te verkopen zonder papieren. Hierbij moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Onze taxateurs hebben langer de tijd nodig om het gehele verhaal achter het horloge te ontrafelen. Dit kan ervoor zorgen dat de waarde van het horloge hoger is dan initieel gedacht. Daarbij, in het geval onze taxateurs niet elk detail kunnen verifiëren met behulp van het internet en dergelijke hulpmiddelen, zal de waarde weer kunnen dalen. Bovendien wordt elk horloge in geval van verkoop eerst het serienummer opgevraagd. Zo kunnen wij bij de producent navragen of er nog bijzonderheden zijn met het horloge. Hierbij kunt u denken aan een melding van diefstal.

- Feddema 40 jaar vertrouwd - Veilige taxatie en inkoop

Heeft u nog vragen?

Daniël Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Tom Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Martin Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl