bellen
Zilver verkopen bij Feddema

Zilver verkoop

Uw zilver verkopen doet u het liefst bij een veilige en betrouwbare partner. Bij Feddema bent u aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in zilver verkoop, zilver inkoop en zilver taxeren. Bezit u massief zilveren bestek dat u niet langer gebruikt? Of heeft u zilveren sieraden geërfd waarvan u de waarde wilt weten? Zilver verkoop kunt u met een gerust hart aan ons familiebedrijf overlaten.

Werkwijze zilver verkopen

Wanneer u uw zilver wilt verkopen, bent u van harte welkom in onze winkel in Drachten. Bij het verhandelen van zilver denkt u wellicht al snel aan horloges, bestek en munten, maar bij ons kunt u ook terecht met zilveren snuifdoosjes, schalen, servies, kandelaars en beeldjes. Allereerst zullen onze deskundige medewerkers uw zilver taxeren in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. U zult bij de taxatie aanwezig zijn, zodat u goed kunt zien wat er met uw bezittingen gebeurt. Hierna bieden wij u een eerlijke prijs voor de verkoop van uw zilver. Gaat u akkoord, dan betalen wij direct contant of per bank uit.

Zilver inkopen

Bij Feddema kunt u ook zilver inkopen. Bent u fervent verzamelaar of op zoek naar een uniek zilveren object om iemand cadeau te doen? Bekijk in onze winkel dan gerust ons aanbod. Zilver inkoop bij Feddema is altijd tegen een eerlijke prijs. Wij kijken bij zilver verkopen naar de verzamelwaarde, het karaat en de dagprijs van zilver.

Zilver inkoop voor verzamelaars

Bij Feddema vindt u unieke zilveren items voor een mooie prijs. Wilt u zilver inkopen als verzamelaar? Wij nemen geregeld unieke voorwerpen over van andere verzamelaars die u weer aan uw collectie kunt toevoegen. Heeft u voordat u een bezoek brengt aan onze winkel vragen over de inkoop van zilver? Neem dan gerust contact met ons op.

Maak een afspraak Online taxatie
Zilver
  • Een eerlijk bod gebaseerd op de actuele prijs
  • Zaken doen in een veilige omgeving
  • Vakkundige medewerkers met 40 jaar ervaring
Bepaal de waarde van uw zilver

Zilver taxeren

Wanneer u besluit uw (oud) zilver te verkopen, gaan wij eerst uw zilver taxeren. Maar ook wanneer u besluit uw zilver niet te willen verkopen, kunnen wij voor u de waarde van uw zilveren spullen bepalen. Dit kan op twee manieren. Vul ons online taxatieformulier in met daarbij foto’s van uw items en een productomschrijving. Op basis hiervan kunnen wij alvast een inschatting maken van de taxatie. Vervolgens komt u bij ons langs in Drachten om uw zilver te laten taxeren. De voorwerpen kunt u daarna gewoon weer mee naar huis nemen.

Inkoop zilver
Muntenverzamelingen

Zilveren munten

Eén van onze specialismen is zilveren munten. U kunt al uw hedendaagse en oude munten bij ons kwijt, zowel Nederlands zilvergeld als munten uit alle andere landen van de wereld. Historische Nederlandse munten zijn tegenwoordig niet meer in te leveren bij de bank, maar kunt u nog altijd bij ons inwisselen. Feddema is altijd op zoek naar mooie collecties en grote verzamelingen.

Zilvere Munten Inkopen Door Feddema
Penningen en medailles

Zilveren penningen

Heeft u een verzameling zilveren penningen waar u zelf niets meer mee doet? Bent u benieuwd naar de waarde? Onze deskundige medewerkers taxeren uw penningen graag. Wij zijn geïnteresseerd in wereldwijde moderne en historische penningen.

Zilveren Penningen Taxeren Door Feddema
Horloges en sierraden

Zilveren horloges

Ook uw zilveren horloges en sieraden kunt u laten taxeren en verkopen door Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel. Wij zijn de aangewezen persoon voor grote collecties, maar zijn ook altijd op zoek naar limited editions en mooie verzamelstukken.

Zilveren En Gouden Horloges Taxeren Door Feddema
Vragen over zilver verkopen?

Meer informatie

Wilt u meer weten over het verhandelen van uw zilver bij Feddema? Kijk onderaan deze pagina gerust bij onze veelgestelde vragen, wellicht vindt u daar al wat u zoekt. U kunt ook altijd contact met ons opnemen voor de inkoop van oud zilver of het laten taxeren van uw zilver. Onze deskundige medewerkers staan u graag te woord.

Neem contact op
Pand Feddema inkoop goud, zilver, postzegels en munten
Werkwijze

Zaken doen in een veilige omgeving

Bel ons gerust!

Afspraak

Bel ons, kom langs in de winkel of maak een afspraak via de website

Vervoer wijze van onze producten

Op locatie

Voor grotere collecties of betere stukken is afspraak op locatie mogelijk

Werkwijze van Feddema

Taxatie

Vrijblijvende taxatie door deskundige taxateurs, altijd een eerlijk bod

Hoe wij te werk gaan

Uitbetaling

Indien akkoord direct contant of per bank uitbetalen

Plan een afspraak

Liever eerst een online taxatie?

Online taxatie laten uitvoeren?

Veelgestelde vragen over zilver en zilververkoop

Hoe verkoop ik mijn zilver?

Het verkopen van uw zilver kan heel gemakkelijk. U kunt bij ons langskomen! Bij Feddema kunnen we de meest concurrerende dagprijs bieden. Daarbij kijken onze experts aandachtig naar de voorwerpen die u heeft meegebracht. Bij de evaluatie nemen ze het zilvergehalte, gewicht en de staat waarin het voorwerp verkeert mee in de geboden prijs.

Naast het proces in de winkel, zijn er ook nog enige wet- en regelgeving omtrent het verkopen van uw zilver. Zo hanteren wij altijd een identificatieplicht. Dit is gebruikelijk zodat heling en diefstal beter bestreden kunnen worden. Daarnaast betalen wij grote bedragen nooit contact uit wegens veiligheidsredenen. Het bedrag wordt wel zo snel als mogelijk giraal bij u op de rekening gestort.

Vanaf een verkoopbedrag van €20.000 hebben we een meldingsplicht aan het FIU-Nederland. De Financial Intelligence Unit Nederland is de nationale instelling waarbij ongebruikelijke transacties moeten worden gemeld.

 

 

Wanneer zilver verkopen?

Het verkopen van uw zilver is uiteraard geheel aan uzelf. Wanneer u het besluit hebt gemaakt om afscheid te nemen van het sieraad, staat u voor een vraag: wanneer kunt u het beste uw zilver verkopen? Als wij u 100% zekerheid hadden kunnen geven, hadden we hier niet meer hoeven werken.

Wat we u wel kunnen meegeven zijn een aantal pijlers die effect hebben op de prijs van zilver. Wat u in veel van deze FAQ-onderwerpen zult zien is dat het vraag en aanbod van zilver van groot belang is. Hoewel we niet kunnen aangeven dat wanneer het aanbod van dag tot dag veranderd, is het wel mogelijk om de prognose naar vraag in de gaten te houden.

Zilver heeft veel gebruikswaarde in verschillende industrieen. Mocht er een doorbraak komen of een nieuwe technologie worden ontwikkeld waar zilver aan te pas komt, dan zal de prijs stijgen.

 

Wat is zilver waard?

Wat uw zilver waard is, is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn: het karaat en de dagprijs.

Het karaat is de hoeveelheid puur zilver dat het voorwerp bevat. Het karaat is op basis van duizendsten. Daarom praten we voor sieraden wel eens over .925 zilver. Dat betekent dat het sieraad voor 925/1000e deel of 92,5% puur zilver is. De classificaties die we in Nederland veelal kennen zijn de 1e, 2e en 3e klassen. Deze vertalen zich ook naar het karaat en zijn veelal als keurmerken te vinden op het voorwerp. 1e klasse is 925-karaats, 2e klasse is 835-karaats en de derde klasse is 800 duizendste deel puur zilver. Logischerwijs is het zo dat hoe hoger het karaat, hoe duurder het voorwerp is.

 

 

Waarom is zilver goedkoper dan goud?

In één woord: schaarste. Hoewel zilver in de ‘echte’ wereld meer gebruikswaarde biedt met toepassingen in elke denkbare industrie, is goud simpelweg moeilijker te vinden. Dit terwijl de vraag naar goud in de vorm van sieraden juist vele malen hoger ligt dan die van zilver in dezelfde context.

Als we dit in absolute cijfers zouden weergeven: tot eind 2022 is er in de VS totaal 1.740.000 ton aan zilver gevonden, ten opzichte van de ‘schamele’ 244.000 tonnen goud.

Dit betekent dat er meer aanbod aan zilver dan goud is.

Maar dit hoeft niet te betekenen dat zilver waardeloos is! Het tegengestelde is juist waar! Waar goud een relatief contstante, groeiende waarde heeft, heeft zilver een lagere, volatielere waarde. Dit houdt in dat de groeipotentie van zilver heel hoog is. Uiteraard is de tegenhanger dat de kans op waardekrimping ook hoger is.

 

Is zilver belastingvrij?

Nee, niet helemaal. Hoewel er bepaalde nuances zijn.

Zilver wordt door onze overheid gezien als een belangrijke grondstof. Dit komt door de verschillende toepassingen die zilver heeft in allerlei industrieën. Mede dankzij deze toepassingen worden zilverbaren dus voor de volle 21% belast. Deze regeling geld dus voor zowel particulieren als zakelijke kopers en verkopers.

De nuance zit bij zilver in de manier en vorm waarop zilver wordt verhandeld. Als het zilver inderdaad wordt ingekocht door een bedrijf voor een industriële toepassing, dan heeft het bedrijf alle recht om de btw over het zilver terug te vragen. Helaas kunnen particulieren geen beroep doen op deze belastingteruggave.

Verder nuance zijn de verschillende vormen van zilver. Hoewel particulieren niet kunnen genieten van belastingteruggave voor de verkoop van zilverwaar. Kunnen ze beroep doen op een specifieke clausule die de verkoop van zilveren munten wel vrijstelt van btw. Deze margeregeling houdt in dat 21% niet standaard wordt belast, maar dat allee de winstmarge van de handelaar wordt belast. Let wel, dit geldt alleen voor munten met een nominale waarde.

- Feddema 40 jaar vertrouwd - Veilige taxatie en inkoop

Heeft u nog vragen?

Martin Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Tom Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Daniël Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl