bellen
Waarde van uw goud

Goud verkopen

Wilt u uw goud veilig en vertrouwd laten taxeren of goud verkopen? Dan bent u bij Feddema aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in de in- en verkoop van uw waardevolle gouden bezittingen. Heeft u gouden munten, sieraden of goudbaren waarvan u de waarde wilt weten? Of bezit u een verzameling waarvoor u een mooie prijs wilt ontvangen? Wij bekijken uw eigendommen zorgvuldig en geheel vrijblijvend, waarna wij u een bod doen met het oog op de actuele goudkoers en de verzamelwaarde. U kunt bij ons veilig uw goud verkopen. Bij Feddema kunt u rekenen op ruim 40 jaar ervaring in het betrouwbaar taxeren van goud.

Goud taxeren

Wanneer u uw goud wilt laten taxeren, kunt u gemakkelijk een online goud taxatie aanvragen. Met behulp  van een foto en een productomschrijving kunnen wij een online taxatie afgeven. Voor een definitieve taxatie komt u op afspraak bij onze winkel langs in Drachten. Hier zal een van onze deskundige medewerkers in de hiervoor ingerichte taxatieruimte de waarde van uw goud taxeren. Wanneer de taxatie wordt uitgevoerd kunt hierbij aanwezig zijn, terwijl u geniet van een kopje koffie. Direct na de taxatie zullen wij een eerlijk bod doen, gebaseerd op de waarde. De waarde wordt bepaald door meerdere factoren, waaronder het goudhalte en de verzamelwaarde op de actuele goudkoers. Wanneer u besluit het bod te accepteren en uw bezittingen aan ons te verkopen, betalen wij u veilig contact of per bank uit.

 

Neem contact op Online taxatie
Goud
  • Een eerlijk bod gebaseerd op de actuele prijs
  • Zaken doen in een veilige omgeving
  • Vakkundige medewerkers met 40 jaar ervaring
Waardevolle verzamelaarsmunten

Gouden munten

Uw gouden munten zijn bij Feddema in de juiste handen. Wij zijn niet alleen gespecialiseerd in verzamelingen en collecties van gouden munten, maar ook in goudbaren, beleggingsmunten en wereldmunten uit alle tijden, bijvoorbeeld Romeinse en middeleeuwse munten. U kunt uw goud veilig aan ons verkopen.

Gouden munten
Gouden munten
Gespecialiseerd in penningen

Gouden penningen

Heeft u gouden penningen die u graag wilt laten taxeren? De gespecialiseerde taxateurs van Feddema werpen graag een blik op uw penningen. Wij zijn geïnteresseerd in zowel moderne als historische penningen van over de hele wereld. Penningen van goud kunt u met een gerust hart aan ons verkopen.

Gouden penningen
Gouden penningen
Gouden herinneringen

Gouden horloges

Horloges zijn meer dan slechts een uurwerk - het is een prachtig sieraad dat vaak niet alleen materiële, maar ook emotionele waarde heeft. Laat uw gouden horloges taxeren door Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel en ontvang een mooie prijs voor het verkopen van uw gouden horloge.

Gouden horloges
Gouden horloges

Alles over goud verkopen en taxeren

Waarom is goud duur?

Het welbekende antwoord is schaarste. Het is alleen niet de enige reden waarom goud zo duur is, en duurder blijft worden. Schaarste speelt zeker een rol. Het is mede hierom dat goud duurder is dan zilver. Maar andere factoren zoals investeringswaarde, intrinsieke kwaliteiten en belastbaarheid spelen ook een rol.

Tot aan ongeveer de 30’er jaren van de vorige eeuw, was elke valuta gelinkt aan de waarde van goud. Deze link werd op een gegeven moment verbroken vanwege diverse aspecten. Dit betekent echter dat sinds de 30’er jaren, de volatiliteit, hoge inflatie en mogelijke devaluatie van de verschillende valuta geen invloed uitoefent op de waarde van goud. Daarom is het een uitstekende investering omdat het zo waardevast blijft in onzekere economische tijden.

De intrinsieke kwaliteiten, naast de waarde, spelen ook een rol. Goud heeft namelijk, in mindere mate dan zilver, verschillende toepassingen. Deze toepassingen zijn juist vanwege het feit dat goud een hele goede geleider is van elektriciteit en warmte, zonder dat het materiaal beschadigd. Daarbij is goud vrijwel onschendbaar. Goud kent geen corrosie of erosie, dus blijft het voor hele lange tijd goed in de meest massieve vorm. Een kanttekening hiervan is echter wel dat het kan vervormen onder hoge druk omdat het een zacht metaal is.

 

Welk goud is het beste?

Deze vraag heeft twee verschillende antwoorden. Allereerst beantwoorden we de vraag welk goud het meeste waard is. Dit is namelijk afhankelijk van de puurheid van het goud. Goud wordt gecategoriseerd in karaten. Karaten geven weer hoeveel delen van het voorwerp puur goud zijn. Dus in het schoolvoorbeeld van 24-karaats goud, wat we allemaal kennen, zijn alle 24 delen van het voorwerp puur goud. Een kanttekening hiervan is dat het nooit voorkomt dat een voorwerp volledig 100% goud is. De noemer 24-karaats goud mag al worden gegeven aan een voorwerp dat 99,95% puur goud is.

In alle andere gevallen, zoals 14-karaats goud, wordt het goud vermengd met andere metalen. Dus 14-karaats goud is voor 14/24e puur goud en 10/24e andere metalen. Uiteraard geld; hoe puurder het goud, hoe duurder het voorwerp.

Het alternatieve antwoord voor welk goud het beste is, is afhankelijk van de toepassing van het goud. Voor sieraden is de vermenging met andere metalen juist positief zolang het in gecontroleerde mate gaat. 22-karaats goud is het beste voor het gebruik in sieraden. Maar waarom?

Puur goud is vrij zacht. De vermenging van andere metalen zorgen ervoor dat het sieraad langer meegaat. Het nadeel aan deze vermenging is dat hoe meer metaal zich vermengt met het sieraad, hoe doffer het wordt.

 

Wat is de waarde van 1 gram goud?

De waarde van goud in grammen fluctueert voortdurend. Daarnaast is de prijs van één gram goud ook afhankelijk van het karaat. Hoe hoger het karaat, hoe puurder het voorwerp is, hoe meer het waard is. De puurste vorm van goud, 24-karaats goud, dat wil zeggen dat 99.95 – 100% van het voorwerp puur goud is, is het duurst.

Wanneer goud verkopen?

De vragen die wij het vaakst krijgen bij ons in de winkel: wanneer kan ik het beste mijn goud verkopen? Wat is de beste prijs die ik kan krijgen voor mijn goud? Begrijpelijk dat deze vragen gesteld worden, maar het zijn helaas een moeilijke vragen om te beantwoorden. De prijs van goud is historisch gezien een trefzekere investering. Jaar op jaar stijgt de waarde van goud.

Echter, niet iedereen heeft de luxe om een flinke hoeveelheid goud te bewaren totdat zij ooit in de toekomst alles willen verkopen. Soms is er de noodzaak om uw goud direct in te wisselen voor euro’s. In zo’n soortgelijk geval adviseren we om het nieuws rondom goud, bijvoorbeeld de goudprijs of de mogelijke toepassingen van goud, in de gaten te houden alvorens u verkoopt. Ook de dagprijs van goud speelt een belangrijke rol.

- Feddema 40 jaar vertrouwd - Veilige taxatie en inkoop

Heeft u nog vragen?

Martin Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Daniël Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Tom Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl