bellen
Goud verkopen bij Feddema

Goud verkoop

Wilt u uw goud verkopen en bent u benieuwd hoe dit in zijn werk gaat? Bij Feddema kunt u terecht voor goud verkoop, goud inkoop en goud taxeren. Wij gaan respectvol met uw eigendommen om en zorgen ervoor dat u altijd zicht houdt op uw gouden items voordat u ze aanbiedt voor verkoop. Feddema is al 40 jaar uw betrouwbare partner op het gebied van goud. Neem bij vragen gerust contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Welke soorten goud verkopen?

Goud is een van de meest waardevolle metalen en wordt vanwege haar gunstige eigenschappen veel gebruikt in sieraden, munteenheden en andere kostbare voorwerpen. Heeft u gouden sieraden, munten of penningen in huis die u wilt laten taxeren en eventueel verkopen? Of heeft u onlangs kostbare spullen van een dierbare geërfd en bent u benieuwd wat hier de waarde van is? Wij nemen veel gouden items aan en geven u er een eerlijke prijs voor terug. Feddema denkt met u mee en adviseert u graag over alle mogelijkheden.

Neem contact op Online taxatie
Goud
  • Een eerlijk bod gebaseerd op de actuele prijs
  • Zaken doen in een veilige omgeving
  • Vakkundige medewerkers met 40 jaar ervaring

Goud inkopen

Naast goud verkopen kunt u bij Feddema ook goud inkopen. Verzamelt u antiek goud of bent u op zoek naar een uniek item voor een goudliefhebber? In onze winkel vindt u een ruim aanbod aan bijzondere voorwerpen, zoals gouden penningen, horloges en andere sieraden. Goud inkopen doet u dus veilig en vertrouwd bij Feddema.

Waarom goud inkopen?

Goud inkoop bij Feddema is veilig en waardevast. In tijden van inflatie blijft de waarde van goud doorgaans gelijk. Dat maakt goud een goede investering met het oog op de toekomst.

goud inkopen
Gespecialiseerd in penningen

Gouden penningen

Heeft u gouden penningen die u graag wilt laten taxeren? De gespecialiseerde taxateurs van Feddema werpen graag een blik op uw penningen. Wij zijn geïnteresseerd in zowel moderne als historische penningen van over de hele wereld. Penningen van goud kunt u met een gerust hart aan ons verkopen.

Gouden penningen
Gouden Penningen Verkopen Aan Feddema
Gouden herinneringen

Gouden horloges

Horloges zijn meer dan slechts een uurwerk – het is een prachtig sieraad dat vaak niet alleen materiële, maar ook emotionele waarde heeft. Laat uw gouden horloges taxeren door Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel en ontvang een mooie prijs voor het verkopen van uw gouden horloge.

Gouden horloges
Gouden Horloges Feddema

Goud taxeren

Voordat we overgaan op de goud verkoop van uw voorwerpen, is het belangrijk dat de juiste waarde van uw goud wordt bepaald. Daarom komt u bij ons op kantoor om uw goud te laten taxeren. Onze deskundige medewerkers zullen in de speciaal hiervoor ingerichte taxatieruimte de waarde van uw goud taxeren. Als u uw goud wilt verkopen, geven wij u hierna direct een eerlijk bod. Dit wordt naar uw wens contant of per bank uitbetaald.

Wist u dat u ook gemakkelijk een online goud taxatie kunt aanvragen? Met behulp van een foto en een productomschrijving kunnen wij ons alvast voorbereiden op uw goud taxeren. Voor de definitieve taxatie komt u op afspraak bij onze winkel langs in Drachten.

 

Goud inwisselen

Vragen over goud inwisselen

Wilt u uw goud verhandelen, wilt u goud inkopen of bent u benieuwd naar de waarde van uw goud? Dan bent u bij Feddema aan het juiste adres. Heeft u vragen voordat u naar onze winkel komt? Kijk hieronder bij onze veelgestelde vragen over goud inwisselen en taxeren. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op
Goud verkoop in Drachten

Alles over goud verkopen en taxeren

Waarom is goud duur?

Het welbekende antwoord is schaarste. Het is alleen niet de enige reden waarom goud zo duur is, en duurder blijft worden. Schaarste speelt zeker een rol. Het is mede hierom dat goud duurder is dan zilver. Maar andere factoren zoals investeringswaarde, intrinsieke kwaliteiten en belastbaarheid spelen ook een rol.

Tot aan ongeveer de 30’er jaren van de vorige eeuw, was elke valuta gelinkt aan de waarde van goud. Deze link werd op een gegeven moment verbroken vanwege diverse aspecten. Dit betekent echter dat sinds de 30’er jaren, de volatiliteit, hoge inflatie en mogelijke devaluatie van de verschillende valuta geen invloed uitoefent op de waarde van goud. Daarom is het een uitstekende investering omdat het zo waardevast blijft in onzekere economische tijden.

De intrinsieke kwaliteiten, naast de waarde, spelen ook een rol. Goud heeft namelijk, in mindere mate dan zilver, verschillende toepassingen. Deze toepassingen zijn juist vanwege het feit dat goud een hele goede geleider is van elektriciteit en warmte, zonder dat het materiaal beschadigd. Daarbij is goud vrijwel onschendbaar. Goud kent geen corrosie of erosie, dus blijft het voor hele lange tijd goed in de meest massieve vorm. Een kanttekening hiervan is echter wel dat het kan vervormen onder hoge druk omdat het een zacht metaal is.

 

Welk goud is het beste?

Deze vraag heeft twee verschillende antwoorden. Allereerst beantwoorden we de vraag welk goud het meeste waard is. Dit is namelijk afhankelijk van de puurheid van het goud. Goud wordt gecategoriseerd in karaten. Karaten geven weer hoeveel delen van het voorwerp puur goud zijn. Dus in het schoolvoorbeeld van 24-karaats goud, wat we allemaal kennen, zijn alle 24 delen van het voorwerp puur goud. Een kanttekening hiervan is dat het nooit voorkomt dat een voorwerp volledig 100% goud is. De noemer 24-karaats goud mag al worden gegeven aan een voorwerp dat 99,95% puur goud is.

In alle andere gevallen, zoals 14-karaats goud, wordt het goud vermengd met andere metalen. Dus 14-karaats goud is voor 14/24e puur goud en 10/24e andere metalen. Uiteraard geld; hoe puurder het goud, hoe duurder het voorwerp.

Het alternatieve antwoord voor welk goud het beste is, is afhankelijk van de toepassing van het goud. Voor sieraden is de vermenging met andere metalen juist positief zolang het in gecontroleerde mate gaat. 22-karaats goud is het beste voor het gebruik in sieraden. Maar waarom?

Puur goud is vrij zacht. De vermenging van andere metalen zorgen ervoor dat het sieraad langer meegaat. Het nadeel aan deze vermenging is dat hoe meer metaal zich vermengt met het sieraad, hoe doffer het wordt.

 

Wat is de waarde van 1 gram goud?

De waarde van goud in grammen fluctueert voortdurend. Daarnaast is de prijs van één gram goud ook afhankelijk van het karaat. Hoe hoger het karaat, hoe puurder het voorwerp is, hoe meer het waard is. De puurste vorm van goud, 24-karaats goud, dat wil zeggen dat 99.95 – 100% van het voorwerp puur goud is, is het duurst.

Wanneer goud verkopen?

De vragen die wij het vaakst krijgen bij ons in de winkel: wanneer kan ik het beste mijn goud verkopen? Wat is de beste prijs die ik kan krijgen voor mijn goud? Begrijpelijk dat deze vragen gesteld worden, maar het zijn helaas een moeilijke vragen om te beantwoorden. De prijs van goud is historisch gezien een trefzekere investering. Jaar op jaar stijgt de waarde van goud.

Echter, niet iedereen heeft de luxe om een flinke hoeveelheid goud te bewaren totdat zij ooit in de toekomst alles willen verkopen. Soms is er de noodzaak om uw goud direct in te wisselen voor euro’s. In zo’n soortgelijk geval adviseren we om het nieuws rondom goud, bijvoorbeeld de goudprijs of de mogelijke toepassingen van goud, in de gaten te houden alvorens u verkoopt. Ook de dagprijs van goud speelt een belangrijke rol.

- Feddema 40 jaar vertrouwd - Veilige taxatie en inkoop

Heeft u nog vragen?

Martin Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Daniël Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Tom Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl