bellen
Munten van alle tijden

Munten verkopen

Voor een veilige en vertrouwde taxatie en verkoop van al uw munten kunt u terecht bij Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel. Wij zijn gespecialiseerd in de in- en verkoop van uw waardevolle muntstukken. Heeft u een mooie muntenverzameling die u graag wilt verkopen? Of bent u benieuwd naar de oorsprong en waarde van uw oude munten? Onze vakkundige taxateurs bekijken uw kostbaarheden zorgvuldig en vertellen u graag wat u wilt weten. Na onze geheel vrijblijvende taxatie doen we u een eerlijk bod, waarna we de inkoop contant of per bank rond maken.

Waarde van mijn munten

Als u nadenkt over verkoop van uw munten, bent u met uw verzameling welkom in onze winkel in Drachten. Onze taxateurs bepalen de waarde van uw munten aan de hand van verschillende zaken, waaronder het (edel)metaal, de zeldzaamheid en de kwaliteit. Uw muntenverzameling hoeft niet per definitie compleet te zijn, Feddema is ook geïnteresseerd in losse of partijen muntstukken. Afhankelijk van het materiaal van uw muntstukken en de periode waaruit ze afkomstig zijn kan de waarde behoorlijk oplopen. Bij Feddema kunt u veilig en betrouwbaar u muntenverzameling laten taxeren en verkopen, wij bevatten namelijk onder andere het keurmerk van de KNGMP.

Maak een afspraak Online taxatie
Munten verkopen
  • Een eerlijk bod gebaseerd op de actuele prijs
  • Zaken doen in een veilige omgeving
  • Vakkundige medewerkers met 40 jaar ervaring
Bijzondere muntstukken

Gouden munten

Gouden munten vertegenwoordigen zonder meer een hoge waarde. Daarom is het belangrijk om veilig uw munten te verkopen. Bij gouden munten kunt u onder andere denken aan:

Gouden Maple Leaf
– Gouden Maple Leaf

Gouden Krugerrand
– Gouden Krugerrand

Gouden American Eagle
– Gouden American Eagle

Gouden dukaat
– Gouden dukaat

Gouden tientje
– Gouden tientje

Gouden vijfje
– Gouden vijfje

Oude Gouden Munten Verkopen
Bij Feddema

Munten laten taxeren

Op voorhand van de muntinkoop worden uw munten door onze deskundige medewerkers getaxeerd. U kunt hierbij aan veel verschillende soorten munten denken: gouden, zilveren, platina en palladium munten, maar ook antieke munten, zoals provinciale, koninkrijks-, middeleeuwse en Romeinse munten. Omdat de late Griekse en Romeinse munten met de hand in goud, zilver en brons werden geslagen, zijn geen twee van deze munten hetzelfde. Ook uw (oude) Nederlandse en buitenlandse munten kunt u bij ons inwisselen. Dankzij de brede interesse en kennis van onze taxateurs krijgt u altijd een eerlijke prijs voor uw munten(verzameling) en kunt u altijd veilig munten verkopen.

Let op: zorg ervoor dat uw munten altijd in de originele staat blijven. Dat betekent dat u uw munten nooit mag poetsen, schoonmaken of bewerken, ook niet om de munt er weer mooi of glanzend uit te laten zien. Dit vermindert namelijk meteen de waarde voor verzamelaars. Laat uw munten(verzameling) dus altijd in de originele staat voordat u het laat taxeren. Maak direct een afspraak voor een muntenverzameling taxatie.

Munten Inkopen Of Verkopen Bij Feddema
Kom eens langs!

Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en Muntenhandel is altijd geïnteresseerd in grote muntenverzamelingen en andere waardevolle munten. Voor muntinkoop of het veilig verkopen van uw munten bent u bij ons dus aan het juiste adres. Met ruim 40 jaar ervaring kunt u rekenen op betrouwbare en eerlijke taxaties van al uw waardevolle spullen. U kunt bijvoorbeeld ook uw postzegels, penningen en horloges aan ons verkopen. Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvende taxatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

Neem contact op
Munten Laten Inkopen Door Feddema

Liever eerst een online taxatie?

Online taxatie laten uitvoeren?

Veelgestelde vragen over zilveren en gouden munten

Wie koopt oude munten?

Van deze gehele FAQ-lijst, is dit de gemakkelijkste vraag om te beantwoorden. Wij. Bij Feddema Goud & Zilver, Postzegel- en muntenhandel zijn wij al jaren expert op het gebied van inkoop, verkoop en taxatie van allerlei antieken en kostbaarheden. Een vitaal onderdeel van onze business is natuurlijk de inkoop, verkoop en taxatie van munten, bankbiljetten en penningen. U kunt er dus van op aan dat Feddema altijd u te hulp schiet bij openstaande vragen of nodige taxatie.

Wat zijn antieke munten waard?

De waarde van antieke of zeldzame munten zijn veelal te bepalen door een drietal aspecten. De zeldzaamheid, de gebruikte metalen en de kwaliteit van de munt. Uiteraard is er voor elke munt sprake van een nominale waarde, maar deze waarde is voor antieke of zeldzame munten niet van toepassing omdat de nominale waarde vaak geen geldige valuta meer is én omdat de nominale waarde vaak lager is dan de werkelijke waarde.

Zeldzaamheid

Munten krijgen veel waarde vanwege de vraag naar de munt. Verzamelaars kunnen in sommige gevallen veel geld betalen voor munten die hun collectie compleet maakt. Deze vraag kan zijn vanwege een fout die gemaakt is tijdens het slaan van de munten óf omdat de munt een belangrijk moment in de geschiedenis herdenkt. Doe dus goed onderzoek naar de munten die u in uw bezit heeft.

Gebruikte metalen

Voor veel zeldzame munten verkopen is de extrinsieke waarde hoger dan de intrinsieke waarde. Dat is te zeggen, de munt zelf is meer geld waard dan de materialen die de munten hebben gemaakt. Het komt echter voor, vooral met zilveren en gouden munten, dat de intrinsieke waarde van de munten dankzij de oplopende waarde van beide edelmetalen is uitgestegen boven de extrinsieke waarde. Dit wil zeggen dat ongeacht de geschiedenis, gouden munten veelal waardevoller zijn dan de zeldzame euromunten van tegenwoordig puur vanwege de metalen.

Kwaliteit van de munt

Zoals het geval is met veel antieken en kostbaarheden. De staat waarin het product verkeerd is van belang. Bij munten geldt exact hetzelfde. Numismatiek, ofwel de classificatie van de conditie van munten, is een alom geaccepteerde manier van muntkwaliteit-classificatie waarin er wordt gekeken naar de slijtage van de beeldenaar van de munt. Op basis hiervan wordt de classificatie en waarde bepaalt. Met uitzondering van de Verenigde Staten en Canada kennen we de volgende classificaties:

  • Redelijk: zeer veel slijtage aan de beeldenaar
  • Goed: er is veel slijtage, veel silhoutten en portretten zijn incompleet
  • Zeer goed: hoogliggende details zijn compleet weggesleten
  • Fraai: voor verzamelaars is dit de minimale conditie waar munten in dienen te verkeren om aantrekkelijk te zijn.
  • Zeer fraai: er is slijtage te zien, maar het doet geen afbreuk aan de munt. Veel details zijn nog duidelijk te zien. Vaak gaat het hier om doffe plekken of kleine hoogliggende details die deels zijn vervaagd.
  • Prachtig: slijtage is alle te herkennen van heel dichtbij. Daarbij is er nog sprake van de originele materiaalkleur
  • Fleur de Coin of Briljant Uncirculated: FDC of BU-graad is de Heilige Graal. Dit betekent namelijk dat de munt nooit in omloop is geweest. De enige butsen die er zijn, zijn gemaakt tijdens het slaan van de munten.

Waarom zilveren of gouden munten kopen?

Op zowel onze goud als onze zilver pagina gaan we in detail over de redenen waarom beide edelmetalen een bepaalde dragen. De waardes, toepassingen en belastingvoordelen die daarbij komen zijn ook van toepassing op gouden en zilveren munten. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het beleggen in gouden en zilveren munten.

Munten of baren kopen?

Dit antwoord hangt af van het type metaal dat je wilt kopen. In het geval van goud is het zo dat gouden munten en goudbaren beide evenveel voor- en nadelen hebben. Goudbaren zijn in aanschaf vaak goedkoper. Dit komt doordat goudbaren dichter op de spotprijs liggen, ofwel, de prijs voor goud zonder enige bewerkingskosten die waarde toevoegen aan het goud. Dat gezegd hebbende, gouden munten ook al zijn ze duurder in aanschaf, hebben een hogere verkoopwaarde. Het is dus om het even op welk niveau je goud wil verhandelen.

De discussie tussen zilveren munten en zilverbaren is daarentegen wel belangrijk. Over zilverbaren betalen we in Nederland een hoog btw-tarief van 21%. Dit komt mede door de functionele aspecten van het metaal. Zilver is namelijk cruciaal voor machinebouw in diverse industrieën. Zilveren munten daarentegen, hebben slechts te maken met een margeregeling. Dat is te zeggen dat alleen de winstmarge over het verhandelen van de munten wordt verrekend.

- Feddema 40 jaar vertrouwd - Veilige taxatie en inkoop

Heeft u nog vragen?

Klaas Bijlsma

Administratief medewerker Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Martin Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl

Tom Feddema

Taxatiespecialist Telefoonnummer0512 - 51 09 96 Mailadresinfo@feddema.nl